Agenda

naar overzicht

Culturele Zondag: Wiesje van der Flier

Het alzheimermysterie

Zondag 7 februari is onderzoeker Wiesje van der Flier te gast tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Zij schreef samen met Philip Scheltens het boek Het alzheimermysterie.

Het alzheimermysterie
Alzheimer vormt dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen. 

Toch weten we weinig over alzheimer, en is er ook nog geen geneesmiddel. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het boek Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met dementie, hoe het te behandelen is en wat je kunt doen om het te voorkomen. 

De auteurs zijn beiden verbonden aan het VUmc Alzheimercentrum en proberen met dit boek de lezer wegwijs te maken in de wereld van Alzheimer. 

Wiesje van der Flier
Prof.dr. Wiesje van der Flier (1975) is hoofd wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum aan het VUmc en werd in 2014 benoemd tot hoogleraar ‘determinanten van cognitieve achteruitgang en dementie’. Zij ontving voor haar onderzoeksgroep een grote subsidie om de allereerste verschijnselen van de ziekte van Alzheimer in kaart te brengen, nog vóórdat klinische verschijnselen zich daadwerkelijk voordoen. 

Entree: € 7,50
Kaarten zijn zowel via deze website als via boekhandel Godert Walter en boekhandel Van der Velde verkrijgbaar.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen