Agenda

naar overzicht

Dag van de Regio: Buur & Cultuur

10:00 - 16:00

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Routebeschrijving

Open Podium tijdens Dag van de Regio

Op zondag 5 oktober is het de Dag van de Regio. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bezoekers kunnen zien met wat er speelt en leeft in de regio. Het thema dit jaar is Buur en Cultuur. De kerk van Leegkerk wordt daarom tijdens de Dag van de Regio een Open Podium voor bewoners uit de omgeving van de kerk. Bewoners delen hun kennis, hobby, interesse of creativiteit. De kerk wordt deze dag bemand door vrijwilligers uit de omgeving.

Van yoga tot blokfluit
Er is voor jong en oud iets te beleven, zowel in de kerk als buiten. Zo worden er yogalessen gegeven, is er een optreden van een buurtkoor en bespelen leerlingen samen met hun docent verschillende muziekinstrumenten. Buiten de kerk zijn de hele dag vrijwilligers aan de slag met het bestempelen van de graven, zodat de teksten weer goed zichtbaar worden. Ze geven hierover uitleg en bezoekers mogen het ook zelf proberen. Buiten wordt door Landschapsbeheer Groningen ook een workshop maaien met de zeis gegeven, dé manier om te genieten van de natuur zonder lawaai van machines en zonder de bodem te belasten. In de kerk is een tentoonstelling te bezichtigen van schilder Henk Bloemhof. Er zijn de hele dag vrijwilligers aanwezig die uitgebreid vertellen over de geschiedenis van de kerk. Ook schenken zij koffie en thee met heerlijke huisgebakken taart.

Programma binnen
10.30 - 12 00 uur: project Bouwwerk: kinderen leren met allerlei leuke opdrachten hoe in de middeleeuwen een kerk gebouwd werd. Ook kunnen ze hun eigen bouwwerk van Lego of Kapla maken.
10.30 - 12.00 uur: korte yogalessen (door Sandipa Restrepo van Praktijk Verbinding)
13 00 uur: optreden van het koor Abfab uit Gravenburg
14.00 uur: Linde Wijnne speelt samen met haar juf Kathelijne Schelfhout op harp 
15.00 – 15.15 uur: blokfluitdocent Erna van Gessele speelt samen met kinderen tussen de 11 en 13 jaar uit de wijk Gravenburg en De Held enkele muziekstukken voor sopraan/alt/tenor/basblokfluit, variërend van gearrangeerde kinderliedjes tot Bartok en Mozart.
16.00 einde

Dus ben je benieuwd naar de creatieve uitspattingen van buurtbewoners of wil je eens proberen te maaien met de zeis of helpen met het beletteren, kom langs op de Dag van de Regio bij de kerk van Leegkerk!

Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van de Regio.
Entree: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen