Agenda

naar overzicht

De Nacht van Kunst & Wetenschap

t/m 20:00 - 01:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Festivalthema: Het hart

De Nacht van Kunst & Wetenschap komt er weer aan en vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 juni in het centrum van Groningen. De Der Aa-kerk wordt natuurlijk weer omgebouwd tot Kerk der Wetenschappen, boordevol interactieve opstellingen.

De Groninger binnenstad vormt tijdens De Nacht het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten. Het programma bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek. De Nacht is een showcase voor talent en gevestigde namen, een festival waar de laatste stand van zaken op het gebied van kunst en wetenschap aan een breed publiek wordt getoond.

Kerk der Wetenschappen
Al bijna acht eeuwen oud en nog steeds de modernste kerk van Groningen. De Der Aa-kerk wordt tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap door Science LinX, het science center van de Rijksuniversiteit Groningen, omgetoverd tot de Kerk der Wetenschappen. Als bezoeker kun je hier zelf aan de slag met cutting edge science. Weten wat er precies op het programma staat in de Der Aa-kerk? Dat kun je hier zien. 

Festivalthema: Het hart
Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Het (kloppende) hart biedt veel interessante invalshoeken: denk aan de medische wetenschap en healthy ageing, het leven van mens en dier, de verhouding tussen het hart en het hoofd, natuurlijk de liefde en een breed scala aan bijbehorende emoties, de passie van kunstenaars en wetenschappers en de hartslag van de stad. Wat beweegt kunstenaars en wetenschappers en hoe houd je door het stimuleren van jong talent Groningen als cultuur- en kennisstad levendig en het kloppende hart van het Noorden? 

Entree
Een kaartje kost € 15,-. Studenten en houders van een CJP-pas betalen € 12,50. 
Een ticket is een passe partout, en geeft dus toegang tot alle locaties. 

Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop en voor het complete programma op de website van De Nacht van Kunst & Wetenschap.

 

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen