Agenda

naar overzicht

Douwe Draaisma en Jean Pierre Rawie in de Der Aa-kerk ONLINE UITVERKOCHT

15:30 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Douwe Draaisma en Jean Pierre Rawie over tijd, geheugen en poëzie

Zondagmiddag 26 februari gaan Douwe Draaisma en Jean Pierre Rawie om 15.30 uur in de Der Aa-kerk met elkaar in gesprek over tijd, geheugen en poëzie.

Tijd, geheugen en poëzie
Wat kunnen we over tijd van dichters leren? En wat van de wetenschap? Tijd, geheugen en vergankelijkheid zijn klassieke thema’s in de poëzie, maar ook in de wetenschappen van de menselijke levensloop. Puttend uit zulke uiteenlopende bronnen als gedichten en experimenten, autobiografisch werk en brieven, persoonlijke getuigenissen en ervaringen met het vorderen der jaren, gaan Jean Pierre Rawie en Douwe Draaisma in de Der Aa-kerk met elkaar in gesprek over de vraag wat de tijd doet met je herinneringen en wat je herinneringen doen met de tijd.

Douwe Draaisma
Douwe Draaisma (1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar de Universiteit van Utrecht, waar hij bij Piet Vroon promoveerde op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken. Na zijn terugkeer naar de RuG publiceerde hij Ontregelde geesten, een monografie over twaalf naamgevers uit de geschiedenis van neurologie en psychiatrie, zoals James Parkinson, Sergei Korsakov, Alois Alzheimer, Georges Gilles de la Tourette en Hans Asperger. In 2013 publiceerde hij De dromenwever. Over het autobiografisch geheugen verschenen tot dusver vier boeken: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen), De heimweefabriek, Vergeetboek en Als mijn geheugen me niet bedriegt

Jean Pierre Rawie
Rawie werd geboren groeide op in Winschoten. In 1970 verhuisde hij naar Groningen om daar talenstudies te gaan volgen. In 1975 werd hij medewerker van het tijdschrift De nieuwe Clercke, onder het pseudoniem Albert Zondervan, dat hij deelde met Driek van Wissen. In 1979 maakte hij zijn solodebuut met Het meisje en de dood. In 1982 werd hij bekend door zijn optredens in het televisieprogramma van Sonja Barend. In 1989 kreeg Rawie de Wessel Gansfortprijs. Met Woelig stof uit datzelfde jaar kreeg hij erkenning van de literaire kritiek. In 1992 verscheen Onmogelijk geluk, zijn grootste verkoopsucces. In zijn woonplaats Groningen, maar ook daarbuiten, staat Rawie bekend om zijn flamboyante levensstijl. Met Annie M.G. Schmidt, Nel Benschop en Toon Hermans behoort hij tot de best verkopende dichters van Nederland. 

Let op: aanvangstijd is 15.30 uur 

Entree: € 12,50, ONLINE UITVERKOCHT

Online zijn de kaarten uitverkocht. Nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47)

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen