Agenda

naar overzicht

Dubbelconcert Jan Jansen en Jan Hage

20:00 - € 10,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Presentatie Schnitgers Droomprijs

Voor de presentatie van de Schnitgers Droomprijs 2017 nodigt laureaat Lien van der Vliet de oude en de nieuwe organist van de Dom in Utrecht uit. Jan Jansen en Jan Hage improviseren in de Der Aa-kerk op twee liederen uit het liedboek. Ze bespelen daarvoor alle registers van het beroemde Schnitgerorgel en komen uiteindelijk in een hele eigen muzikale (Schnitgers) droomwereld uit.

Jan Jansen
Jan Jansen is een veelzijdig en ervaren musicus: hij studeerde orgel, klavecimbel en piano aan het Utrechts Conservatorium. Naast zijn solistendiploma’s behaalde hij ook de Prix d’Excellence voor orgel. Hij trad op als solist op met onder meer het Concertgebouwkamerorkest en The Academy of St. Martin in the Fields. Kamermuziek maakt hij onder anderen met zijn kinderen David (orgel en klavecimbel), Maarten (cello) en Janine Jansen (viool).

Jan Hage
Jan Hage is een van de meest veelzijdige en virtuoze organisten van dit moment. Hij won vele prijzen en is een warm pleitbezorger van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met onder andere de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en diverse ensembles. Sinds 2011 is Jan Hage organist van de Domkerk in Utrecht.

Schnitgers Droom
Dit concert is onderdeel van Schnitgers Droom. De Der Aa-kerk beschikt over een orgel van de Hamburgse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Met een succesvol festival werd in 2011 het beroemde orgel na jaren van restauratie opnieuw in gebruik genomen. Sindsdien worden er in de serie Schnitgers Droom concerten georganiseerd rond het Schnitgerorgel met traditie en vernieuwing als rode draad. Het programma brengt orgelcultuur op een brede, toegankelijke en inspirerende manier in beeld en is nadrukkelijk meer dan het traditionele kerkorgel. 

Entree: € 10,-. Kaarten zijn hier online verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen