Agenda

naar overzicht

Voorstelling Echo

Verhalen over de liefde

De Groninger poppenspeler, theatermaker en kunstenaar Vincent Alders speelt zondagmiddag 3 april in de kerk van Leegkerk de voorstelling Echo, verhalen over de liefde. Het is een voorstelling met poppen, maskers, video en muziek, gebaseerd op oude maar nog steeds actuele verhalen. 

Echo
De godin van de liefde Afrodite geeft de beeldhouwer Pygmalion inspiratie om iedere dag maar weer aan het werk te gaan om het mooiste beeld ooit te maken. Hij hakt zijn ideale vrouw uit een blok steen, omdat hij geen enkele vrouw vindt die aan zijn hoge eisen kan voldoen. De liefde zorgt er ook voor dat het meisje Echo haar hart verliest aan Narcissus, maar hij lacht haar uit en zij kwijnt weg van verdriet en lost op. Alleen haar stem blijft bestaan en die is nog altijd te horen. Echo, verhalen over de liefde vertelt over Afrodite, de godin met de vriendelijke glimlach, maar die slaapt met de god van de oorlog.  

Vincent Alders
De voorstelling wordt gespeeld door de Groninger kunstenaar Vincent Alders, poppenspeler, theatermaker en docent beeldend theater. Hij speelde onder andere bij Fa Tip Top, het Ro theater, New Victory Theatre New York, Schauspielhaus Erfurt en ontwierp decors voor De Citadel, theater Rob Heiligers en het Waterhuis.

Entree: € 10,- (normale prijs) / € 8,- (t/m 21 jaar. Vul hiervoor bij het online bestellen de code 12TOT21JAAR in)

Medewerkers
Spel, ontwerp, uitvoering: Vincent Alders
Eindregie: Lies van de Wiel
Techniek geluidsdecor: Frans van Rijn
Techniek: Herman van Keulen
Uitvoering kostuums poppen: Lies Bellem
Ontwerp affiche/folder: Marlies Veldhuis
IT: Marcel Pol
Fotografie: Ruud Mast en Joukje Pees
Acquisitie: Paula Mulder
Stagiaire: Ewoud Buurlage

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen