Agenda

naar overzicht

Concerten Eurosonic in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Nationale en internationale artiesten

Tijdens Eurosonic Noorderslag is de Der Aa-kerk natuurlijk ook dit jaar weer een van de concertlocaties.

In januari is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Tijdens het festival staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent: de meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse nationale en internationale bands op. 

woensdag 11 januari
Jan Swerts (België) 20.00 uur - 20.45 uur
De neoklassieke componist Jan Swerts presenteert het album Schaduwland. “Ik zeurde al jaren tegen mijn label dat ik een postapocalyptische zombieplaat wilde maken. Ik kick al mijn hele leven op het idee van het einde van de wereld en de laatste man op aarde – of het nu gaat om nummers van Slayer of boeken van Stephen King. En nu ik die plaat eindelijk heb kunnen maken, gaat ze over mijn eigen leven. De feiten hebben de fascinatie ingehaald.”

Joep Beving (Nederland) 21.30 uur - 22.15 uur
Naast muziekproducer is Joep Beving ook pianist. Als producer bij een music agency was hij bij talloze nationale en internationale reclames betrokken. In maart 2015 verscheen zijn debuutalbum Solipsism. Op deze cd staan filmische pianocomposities. De muziek is ontdaan van alle overbodige franje. De overgebleven essentiële elementen symboliseren de zoektocht naar schoonheid en inhoud.

Mario Batkovic (Bosnië, Zwitserland) 23.00 uur - 23.45 uur
Mario Batkovic is een accordeonist die niet geïnteresseerd is in genres. Hij leerde spelen in Bosnië en opereert nu vanuit Zwitserland als componist en songwriter voor diverse projecten. Zijn muziek is in de basis (modern) klassiek en beïnvloed door jazz, minimalisme en Balkanmuziek. 

Black Oak (Nederland) 00.30 uur - 1.15 uur
Black Oak is een samenwerking tussen de frontmannen van de twee Nederlandse indie folkbands The Black Atlantic en I Am Oak. Ze brengen in de Der Aa-kerk harmonische folk met twee hemelse, fragiele mannenstemmen.

donderdag 12 januari
James TW (Verenigd Koninkrijk) 20.45 uur - 21.30 uur
James TW is een jonge songwriter uit Londen, die getekend is door Island Records. Zijn debuut-EP First Impressions leverde ruim 37 miljoen Spotify-streams op en de single When You Love Someone was direct na de eerste radio-airplay nummer 1 in de Shazam charts. 

Good Harvest (Zweden) 22.15 uur - 23.00 uur
Tedere, fragiele folk gegoten in mooie, emotionele en welgevormde songs. De muzikale tweeling van Good Harvest heeft slechts twee akoestische gitaren en twee microfoons nodig om het publiek te boeien met nauw vervlochten harmonische folk.

DaGamba (Letland) 23.45 uur - 00.30 uur
De muziek van DaGamba is indrukwekkend, of ze nu Beethoven spelen, Led Zeppelin rocken of een klassieke impressie van het Knightrider theme brengen. De academisch geschoolde band uit Riga, Letland gebruikt klassieke instrumenten en spectaculaire ritmes om muzikale culturen te mixen tot een unieke en krachtige sound.

vrijdag 13 januari
Áine Cahill (Ierland) 20.45 uur - 21.30 uur
Áine Cahill is een 21-jarige singer-songwriter uit Ierland. Ze is geïnspireerd door moderne muziek en combineert dat met haar liefde voor klassieke jazz uit de jaren vijftig. Het bracht haar al op de festivalpodia van Glastonbury tot Electric Picnic. Haar vertelkunst roept emoties en levendige beelden op.

JP Cooper (Verenigd Koninkrijk) 22.15 uur - 23.00 uur
Deze singer-songwriter uit Manchester heeft veel loyale fans over heel de UK aan zich gebonden en lof gekregen van collega's als Ed Sheeran en Shawn Mendes, evenals BBC Radio 1 en Clash Magazine. JP Cooper heeft een herkenbare hese stem die hem in staat stelt om genres te overstijgen, een die de popparel September Song naar grote hoogten heeft opgestuwd. 

Jett Rebel (solo performance) (Nederland) 23.45 uur - 00.30 uur
In februari speelt zanger, componist en multi-instrumentalist Jett Rebel in Ahoy zijn grootste show ooit. Maar eerst komt hij tijdens Eurosonic naar de Der Aa-kerk. Jett Rebel: 'Geld moet nooit een drijfveer zijn om muziek te gaan maken. Mijn drijfveer achter deze plaat is dat ik dit wilde maken, omdat ik dit wilde maken. Ik heb alles zelf ingespeeld en opgenomen.'

Kijk hier voor meer informatie over Eurosonic.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen