Agenda

naar overzicht

Concerten Eurosonic in de Der Aa-kerk

t/m

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Eurosonic/Noorderslag

Tijdens Eurosonic Noorderslag is de Der Aa-kerk natuurlijk ook dit jaar weer een van de concertlocaties.

Halverwege januari is Groningen even weer het centrale middelpunt van muziek tijdens Eurosonic Noorderslag. De focus ligt bij deze 30e editie op Centraal Oost-Europa. Tijdens Eurosonic staat Groningen in het teken van nieuw Europees talent: de meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Ook in de Der Aa-kerk treden diverse internationale bands op. 

KANS MAKEN OP KAARTEN VOOR EUROSONIC?
Wij verloten binnenkort kaarten via Facebook, Twitter en onze nieuwsbrief. Inzenden kan tot donderdag 7 januari 16.00 uur.

Programma
donderdag 14 januari
20.45 uur - 21.30 uur Alina Orlova
Een chansonnière zou je haar kunnen noemen, of een zingende poëet. De Litouwse Alina Orlova maakt theatrale Baltische folkpopliedjes. Haar glasheldere stem dartelt moeiteloos over afwisselend melancholische en speelse pianopartijen, aangevuld met rijke strijkersarrangementen en zo nu en dan een accordeon. . 

22.15 uur - 23.00 uur Charlotte OC
Charlotte O'Connor is de dochter van een half Malawische, half Indiase moeder en een Ierse vader. Zij lieten haar kennismaken met de meest uiteenlopende folk en soul. Zelf voegt Charlotte OC daar nog gospel, house en elektronische muziek aan toe. Het resulteert in mysterieuze popliedjes van bijna spirituele proporties.

23.45 uur - 00.30 uur Budapest Bár
Budapest Bár is een steeds weer wisselend muziekcollectief uit Hongarije. De band is bekwaam in veel uiteenlopende stijlen, zoals chansons, filmmuziek, klassiek, blues en jazz. Op de vorige plaat Klezmer zijn bijzondere gasten als gypsy icoon Margit Bango en Magna Cum Laude-zanger Misi Mezö te horen.

vrijdag 15 januari
20.45 uur - 21.30 uur Samm Henshaw
Samm Henshaw is pas 21 jaar oud, maar zijn muziek (pure rauwe soul) is volkomen tijdloos. Deze Engelse songwriter met Nigeriaanse roots heeft de geest van de oude gospelmuziek weten te vangen met zijn gladde vocalen, pulserende ritmes en een fris, modern karakter. Afgelopen jaar stond hij al in het voorprogramma van James Bay tijdens zijn tour.

22.15 uur - 23.00 uur Colm Mac Con Iomaire
Als oprichter van bands als The Frames en Kila is Colm Mac Con Iomaire een uitzonderlijke muzikant die nu, wederom, samenspeelt met formidabele Ierse fiddlespelers. Zijn karakteristieke muziek kenmerkt zich door zijn doortastende persoonlijkheid, zijn virtuoze spel en zijn muzikale autoriteit.

23.45 uur - 00.30 uur Bachar Mar-Khalifé 
Bachar Mar-Khalifé is een Frans-Libanese zanger, componist en multi-instrumentalist. Hij studeerde aan het conservatorium van Parijs en werkte samen met componisten als Lorin Maazel, James Gaffigan en orkesten als het Orchestre National de France en het Ensemble Intercontemporain. 

Eurosonic in de Der Aa-kerk meemaken? Kijk hier voor meer informatie. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen