Agenda

naar overzicht

Interactieve tentoonstelling '100 worden... en ervan genieten'

t/m 10:00 - 17:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Tentoonstelling voor jong en oud

Bezoek in de Der Aa-kerk de unieke (gratis) interactieve tentoonstelling '100 worden... en ervan genieten' over de vraag hoe Nederlanders steeds langer op een prettige manier kunnen leven. De tentoonstelling vindt plaats van 7 juni tot en met 19 juni.

Een lang en gezond leven, dat wil iedereen wel. Maar wat zijn eigenlijk je kansen om honderd jaar te worden? Kun je hier zelf invloed op uitoefenen? Wat heeft je jeugd en de omgeving waar je opgroeide daarmee te maken? Wat betekent dit voor je huidige manier van leven, op school, bij je familie, je werk, je gezin of je vriendenkring? En voor je toekomstige leven en de keuzes die je wilt maken?

Nu ongeveer de helft van de Nederlandse baby’s misschien wel honderd jaar zal worden, zijn dit betekenisvolle vragen. Zeker nu het met 17 miljoen landgenoten drukker is dan ooit in ons land.

Interactieve tentoonstelling
De tentoonstelling '100 worden... en ervan genieten' richt zich op iedereen, van jong tot oud. Als bezoeker krijg je een iPad tot je beschikking, waarmee je langs tien actuele stands kunt lopen. Door interactieve games, quizzen, foto’s, interviews, illustraties en teksten maak je vervolgens kennis met de belangrijkste veranderingen in onze bevolking en hoe deze ons leven beïnvloeden.

Ben je benieuwd wat een hogere levensverwachting betekent voor jouw toekomst en die van volgende generaties? Bezoek dan deze interactieve tentoonstelling. 

Entree: gratis

De Nederlandse editie van deze tentoonstelling is ontwikkeld door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) in samenwerking met Population Europe. De tentoonstelling is verrijkt met recente Nederlandse gegevens door medewerkers van het NIDI en de Rijksuniversiteit Groningen. De gemeenten Den Haag en Groningen leverden actuele lokale informatie.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen