Agenda

naar overzicht

Expositie Ben Rikken

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Expositie in Klein Wetsinge

Van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 18 september is in de kerk van Klein Wetsinge het werk van Ben Rikken te bezichtigen. 

Landschappen en stillevens
Ben Rikken werd geboren in 1951 in Grevenbicht in Limburg. Hij studeerde aan Academie Minerva. Momenteel woont en werkt hij in Groningen. Rikken schildert voornamelijk landschappen en stillevens. Warme, expressieve kleuren en een rustige evenwichtige compositie kenmerken zijn schilderijen.

Licht
In het landschap zoekt Rikken naar een synthese van licht, kleur en handschrift. Het licht bestudeert hij door van hetzelfde onderwerp een aantal versies te maken, bij verschillende soorten lichtinval. Al vroeg ontwikkelde Rikken zich als een schilder van de Belle Peinture. Bij deze wijze van schilderen wordt de verf vleksgewijs en onregelmatig aangebracht. De voorstelling doemt vaak pas op bij voldoende afstand tot het werk. Te dichtbij verdwijnt ze in vlekken en vegen. In zijn beste werk worden ruwe partijen met een stevige kwaststreek afgewisseld met mooie zachte stukken. Tijdens deze tentoonstelling laat Rikken schilderijen uit de laatste dertig jaar zien. Het zijn voornamelijk landschappen uit Frankrijk, Italië en Nederland.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur. NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Kijk voor meer informatie over Ben Rikken op zijn website.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen