Agenda

naar overzicht

Expositie botanische tekeningen Gerda van den Bosch

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Bloemen en planten

In de kerk van Klein Wetsinge is van 7 tot en met 18 september een expositie met werken van Gerda van den Bosch te bezichtigen. 

Botanische tekeningen
Gerda van den Bosch tekent in haar vrije tijd bloemen, planten en andere objecten uit de natuur. Zij is lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, waar ze ook cursussen volgde. Ze woont en werkt in Haren.

Inspiratie
Over haar tekeningen zegt zij: “Als kind tekende ik al veel, maar het echte botanische tekenen kwam pas op latere leeftijd. Dat gebeurde na het zien van de tekeningen van Maria Sybilla Merian (1647-1717) in een tweedehands boekwinkeltje. Merian was een Duitse kunstenares en entomologe. Haar werk werd mijn inspiratiebron. De natuur fascineert me en vraagt om getekend te worden. Zo haal ik de natuur van buiten naar binnen. Ik streef naar eenvoud en zachte kleuren. Ik werk voornamelijk met kleurpotlood en zwart-wit."

Het karakter van bloemen
Tekenen biedt iets wat fotograferen niet kan: met een tekening kijk je als het ware “om het randje”: je geeft de ruimtelijkheid weer op een manier die een foto niet kan bieden. Bloemen en planten hebben voor mij een karakter dat ik probeer te vangen. Dat uit te beelden vind ik belangrijker dan een exacte detailweergave. Maar het blijft een voortdurende zoektocht. Voorop staat mijn persoonlijke impressie: mijn tulp mag dansen.”

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Altijd geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De expositie van Gerda van den Bosch is dagelijks te bezichtigen van 11.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen