Agenda

naar overzicht

Expositie Day in Day Out

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Expositie Day in Day Out

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk is van 11 augustus tot en met 26 september tijdens werkdagen de expositie Day in Day out van Peter van den Akker te bezichtigen, met beelden in keramiek en cortenstaal.

In het werk van Peter van den Akker (Amsterdam, 1949) zijn de inspiratiebronnen de verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen en veranderingen in techniek, architectuur, natuur en mensbeeld. De kunstenaar over zijn werk: “In mijn beelden en schilderijen staat het mensbeeld centraal; niet als individu maar als universele gestalte, waarbij ik op transparante wijze tijdsbeelden en gelaagdheid in menselijk handelen naar voren breng." Zo is bij de beelden Silhouetten en 52 Dialogen het cortenstaal doorbroken met mensfiguren, dit levert bijzondere doorzichten op, met veel invalshoeken en geeft kwetsbaarheid weer. De tijd ziet Peter van den Akker als een oneindige reeks van gebeurtenissen, zonder begin of einde.

Van den Akker werkt met veel materialen in verschillende technieken, zoals schilderijen, gemengde technieken op papier, zeefdrukken, objecten van hout, cortenstaal en keramische objecten. Naast muziek, dans en literatuur, zijn de reizen die hij maakt naar verschillende werelddelen zijn inspiratiebron. Ook werkte en exposeerde hij een aantal keer in New York.   

Kijk voor meer informatie op de website van Peter van den Akker.

De expositie is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur, de entree is gratis.
De expositie is samengesteld door Kunstbureau Albion Putti, in opdracht van Bijzondere Locaties Groningen.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen