Agenda

naar overzicht

Expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Kunst in de Blob

Vanaf maandag 4 april tot en met vrijdag 1 juli is in het entreegebouw ( de 'Blob) van de Remonstrantse kerk tijdens werkdagen het werk van Barbara Groenwold, Frieda de Witte en Mathilda van Wijnen te bezichtigen.

Lagen
Barbara Groenwold maakt beelden in grafiek, tekeningen, schilderijen en foto’s: “Mijn werkelijkheid bestaat uit lagen. De buitenkant, de laag vlak onder de oppervlakte, en de diepere liggende waarheid. Mijn verbeelding gaat over de buitenkant, maar laat ook de laag daaronder zien of de laag die ik er onder zie.”

Pentekeningen
Frieda de Witte snijdt met haar losse, luchtige tekenstijl, grote onderwerpen aan: “Menselijkheid zoeken en bewustwording creëren vind ik een belangrijk element in mijn tekeningen. Het lijken losse en luchtige pentekeningen, maar zoals het kwaad zich hulst in vriendelijke en onschuldige mensen, zijn mijn tekeningen net zo bedrieglijk.”

Dubbeltalent
Mathilde van Wijnen is een dubbeltalent: naast beeldend kunstenaar is ze professioneel celliste, gespecialiseerd in oude muziek. Deze combinatie zie je in haar werk terug. “In de kunst voel ik me aangetrokken door ruimtes waar rust is om volledig te ‘zijn’. Die vind ik in de natuur maar ook in de muziek van Bach en Arvo Pärt. Mijn werk is een verbeelding hiervan.”

Entree: gratis
Openingstijden: tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur 

'Kunst in de Blob’ is een initiatief van Organisatiebureau Geert Lameris en Stichting Oude Groninger Kerken.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen