Agenda

naar overzicht

Expositie in de kerk van Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Werken van Willy van der Duyn

In de kerk van Klein Wetsinge is van 13 februari tot en met 20 maart een tentoonstelling met schilderijen en objecten van Willy van der Duyn te bezichtigen.

Autobiografisch
Willy van der Duyn is beeldend kunstenares. Ze is geboren in Nijmegen en tegenwoordig woont en werkt ze in Groningen. Ze heeft gestudeerd aan Academie Minerva, richting schilderen en grafiek. Over haar werk zegt ze: "Mijn werk is een resumé van opgedane beelden. De katalysator van de voorstellingen is de intuïtie. Er is geen concept of boodschap, het werk is autobiografisch. Ik probeer een brug te slaan tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Mijn werkwijze is associatief. Er is een beeld, een vorm, een gevoel, waar zich al werkend dingen aan vast hechten." Titels zijn een belangrijk onderdeel van haar werk. Ze moeten dezelfde associatieve werking hebben als de voorstellingen. De houtdrukken zijn gemaakt met de reductietechniek, in kleine oplage, soms unica.

HOLT en De Ploegh
Van der Duyn is lid van hoogdrukvereniging HOLT Groningen en van Vereniging De Ploegh Soest. HOLT is de vereniging der noordelijke hoogdrukkers. De vereniging bestaat uit zeventien kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. Vereniging De Ploegh is een kunstenaarsvereniging in Amstersfoort, die ruim honderd leden telt. De vereniging heeft vanaf april vorig jaar haar galerie in het Cultuurhuis bij De Flint,

Gratis concert
Zondag 14 februari is er om 16.00 uur een gratis concert, waarbij iedereen tegelijkertijd een blik kan werpen op de kunstwerken. Duo El Duque brengt muziek van de Middeleeuwen tot onze eigen tijd, met onder andere Middeleeuwse Spaanse en Franse Marialiederen, werken uit de Renaissance en van J.S. Bach, Sor, Schubert en Britten. Doeke Oostra op zang, gitaar, luit en Jan van Dijk op gitaar en luit. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree tentoonstelling: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen