Agenda

naar overzicht

Expositie 3 x 3

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

3 x 3

Van 12 oktober tot en met 18 december kun je in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel kennismaken met het concept 3 x 3: drie maanden, drie kunstenaars, drie verdiepingen. Bezichtig tijdens kantooruren het werk van kunstenaars Sylvia Strijk, Hector Raphaela en Kim Kenyon

Sinds kort fungeert het glazen toegangsgebouw van de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel als expositieruimte. Onder het motto ‘drie etages, drie kunstenaars’ is De Blob de plek waar jonge talentvolle kunstenaars hun werk laten zien. 

Kim Kenyon (1 maart 1988, Lissabon)
“Het natuurlijke leven heeft zoveel prachtige elementen, die soms maar voor heel eventjes te zien zijn. Kwetsbare en vergankelijke vormen in de natuur fascineren mij; ik wil ze vereeuwigen door ze na te bootsen in staal. Het robuuste beeldhouwmateriaal leent zich uitstekend voor de ogenschijnlijke fragiele vormen. Door ‘mimesis’ en intuïtief te werk te gaan, streef ik naar een resultaat dat een zekere 'levensenergie' uitstraalt.”

Hector Ceferino Raphaela (26 augustus 1975, Curaçao)
“Mijn werk is figuratief en verhalend. Ik omschrijf mijn werk als 'Intentie Kunst'. Door de meest positieve intentie neer te zetten aan het begin van mijn werk, zet ik deze om in creatie. Zo probeer ik via mijn werk boosheid, die voortkomt uit bepaalde geloofs- en kernovertuigingen, om te zetten in positieve energie. Met knallende, schreeuwende en felle kleuren uit ik mijn gevoel en emoties.” 

Sylvia Strijk (26 september 1984, Lelystad)
“Al vanaf kleins af aan ben ik gefascineerd geweest door verhalen. Hetzij in film, boek of videogames. Er werd op verschillende manieren een wereld neergezet, waar ik geheel in op kon gaan. Als kind vond ik niks fijner. Dit gevoel van ‘opgaan in’ is wat ik zoek met mijn werk: een zachtjes geruisloos opgaan in.”

De werken zijn te bezichtigen tijdens werkdagen, van 09:00 uur tot 16:30 uur.
Toegang: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen