Agenda

naar overzicht

Expositie in de Remonstrantse kerk

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Bekijk werk van sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom

Van 18 januari tot en met 25 maart is tijdens werkdagen in het entreegebouw van de Remonstrantse kerk een expositie met werk van Marjo van den Bekerom te bezichtigen. 

Historische kerkjes en broches
Torens, kerken, fabrieken, huizen, straatjes en de wolken daarboven zijn terugkerende onderwerpen in het werk van sieradenontwerpster Marjo van den Bekerom. Soms geabstraheerd maar meestal figuratief. De materialen waarmee ze werkt zijn voornamelijk koper en zilver. Het koper laat ze oxideren door het te bewerken met de vlam en chemicaliën. In deze expositie worden haar historische kerkjes en broches getoond. Deze kerkjes hebben allemaal een vrouwelijk accent, als commentaar op de kerk als mannelijke bolwerk. Daarnaast is er een aantal torentjes uit de serie ‘torentjes met doosjes’ te zien. Evenals fantasietorens met plexiglas en foto, waarbij het plexiglas bij elke toren op een andere manier wordt vastgeklemd. Hierdoor wordt tevens de vorm bepaald.

Foto's kerkenkalender 2016
Naast het werk van Marjo van den Bekerom worden de winnende foto’s van de kerkenkalender 2016 van de Stichting Oude Groninger Kerken getoond, en een stukje vergane glorie: een fragment van een muurschildering, een brokstuk van een beeld enzovoort; materiaal dat ooit onderdeel van een kerk uitmaakte.

Geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur,
Gratis entree

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen