Agenda

naar overzicht

Expositie Marleen Bakker in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Bijzondere portretten

In de kerk van Klein Wetsinge is van 20 september tot en met 11 oktober een expositie met werken van Marleen Bakker te bezichtigen. Marleen Bakker (1968) is geboren op Texel. Ze studeerde in Groningen en sinds 1997 woont en werkt zij in Sauwerd. Afgelopen juni studeerde ze af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst. Voor haar eindexamen van deze vijfjarige studie maakte zij een serie bijzondere portretten. Deze schilderijen zijn nu te zien in de kerk van Klein­ Wetsinge.

Portretten van pubers
De portretten laten pubers zien in hun ‘natuurlijke’ omgeving. Marleen heeft veel ervaring met jongeren: in het verleden werkte zij als jeugdhulpverlener. En inmiddels heeft zij haar eigen pubers. Haar zoon (15) en dochter (17)  hebben model gestaan voor de serie portretten, die zij heeft gemaakt voor het eindexamen. Wat direct opvalt is de expressie op haar schilderijen. Van afwezig, of verstoord, tot ronduit afwerend. Over haar keuze om tot dit onderwerp te komen, vertelt Marleen: "Het leven en werken met pubers ervaar ik als een uitdaging. Het ene moment stellen ze zich heel kwetsbaar op, en het volgende moment zijn ze volstrekt onbereikbaar. Voor het eindexamen wilde ik geen standaard’ portretten maken. Als ik werk in opdracht, moet het natuurlijk goed gelijken. En een opdrachtgever wil graag dat iemand er mooi op staat. In deze werken heb ik dat los gelaten, en geef ik vooral mijn fascinatie weer voor die typische puber­expressie. Het hangen op de bank, of het eindeloos bezig zijn met een mobieltje.Het is persoonlijk werk; het zijn mijn kinderen en dit is hoe ik ze kan zien. En zij poseren voor mij, ik ben de schilder, maar tegelijkertijd ook hun moeder. Hun blik is oprecht.”

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Altijd geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De expositie van Marleen Bakker is dagelijks te bezichtigen van 11.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen