Agenda

naar overzicht

Expositie Jos Mast en Rudi Stuve

t/m 13:00 - 17:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Abstracte en figuratieve schilderijen

In het paasweekend is er in de Der Aa-kerk een expositie te zien met abstracte schilderijen van Jos Mast en figuratieve schilderijen van Rudi Stuve.

Jos Mast
Jos Mast is van origine edelsmid. Sinds een aantal jaren is hij ook aan het schilderen en ook beeldhouwen behoort tot zijn activiteiten. Ooit begonnen in het atelier van Rudi Stuve heeft hij zijn eigen stijl verder ontwikkeld. De schilderijen die worden getoond in de Der Aa-kerk kenmerken zich door een bijzonder helder kleurgebruik. Ze zijn abstract en geven de kijker door middel van kleur, vorm, compositie en materiaalgebruik een kader om zelf een beeld te vormen. Het onderzoek dat Jos doet is zichtbaar in de werken en geven de kijker de mogelijkheid zijn onderzoek na te voelen. Jos is nog steeds bezig een weg in het abstracte te vinden die de zijne is. 

Rudi Stuve
Rudi Stuve is al jaren grafisch vormgever en beeldend kunstenaar. De afgelopen jaren heeft hij zowel abstract als figuratief gewerkt en sommige werken kunnen in beide categorieën worden ondergebracht. Toch is het werk duidelijk herkenbaar als een 'Rudi Stuve'. De laatste jaren legt hij zich toe op figuratieve schilderijen in olieverf. De schilderijen confronteren, prikkelen, maken dat de kijker zich ongemakkelijk voelt, alsof hij door de frontale benadering van het gezicht van de geportretteerde en de mate van inzoomen te dicht in de geestelijke ruimte van het model komt. De gezichten stralen geen vrolijkheid uit, maar daardoor wordt de kijker des te meer gegrepen. De portretten zijn fictief. Er is niet een bepaald persoon geportretteerd, behalve uiteraard de 'selfies' en het zelfportret in het omgeploegde maïsveld, met een sombere dreigende lucht. De rest van de schilderijen zijn allemaal intuïtief geschilderd.

Beide kunstenaars bieden tijdens de expositie hun werk aan voor de verkoop. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen