Agenda

naar overzicht

Expositie Rikus van der Meer

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Expositie

De kerk van Klein Wetsinge is dagelijks geopend voor lunch, taart of borrel. Ook zijn er regelmatig exposities. Dit najaar zijn er werken van Rikus van der Meer te zien in het kerkje.

Rikus van der Meer (1947, Leeuwarden) studeerde in 1971 af aan de Academie Minerva in Groningen. Vanaf zijn vroege jeugd tekent en schildert hij honden, vogels, mensen, paarden en stieren. Over zijn werk zegt hij: ‘Ik associeer bepaalde zaken met elkaar, zoek achtergrondgegevens op over de objecten en maak schetsen totdat er een bepaald werk ontstaat. Het is de verbeelding van onmogelijke levensvormen via schetsen en logboeknotities.’

Nadat hij een publiekstrekker van formaat schilderde in de grote hal van de Academie Minerva, begon Van der Meer als een ‘ putjesschepper‘ straatbeelden via het geopende atelierraam naar binnen te hemelen. Als gevolg van zijn verwondering over de optisch verkorte lichamen van mens en dier, lijkt het zorgzame leven van alledag uit zijn doeken te komen. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Altijd geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De expositie van Rikus van der Meer is dagelijks te bezichtigen van 11.00 uur tot 18.00 uur.
De entree is gratis. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen