Agenda

naar overzicht

Expositie Tafelgoed in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Lustrum Klassieke Academie

De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen viert feest. Het tweede lustrum wordt gevierd met tal van kunstzinnige activiteiten, waaronder diverse exposities in Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland en Ost-Friesland.

Ook in de kerk van Klein Wetsinge is een expositie. In de verbouwde kerk is dagelijks het werk van kunstenaars Bryan Rietman, Martin Sijbesma, Abel Groenewold, Monica Jonkergouw en Marja Hens te bezichtigen.

Abel Groenewold
Abel Groenewold tekent en schildert al vanaf heel jonge leeftijd. Na de opleiding aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen is hij steeds nieuwe technieken gaan toepassen. Hij schildert onder andere landschappen, stillevens en portretten. 

Marja Hens
In 2014 is Marja Hens geslaagd voor de masteropleiding aan de Klassieke Academie. In haar werk laat ze zich inspireren door structuren en ordeningen die ontstaan na het inzoomen. Het licht laat haar werk tot leven komen.

Monica Jonkergouw
Monica Jonkergouw zegt over haar werk "Mijn verhaal gaat over kleur, licht en donker en ruimtelijkheid, de combinatie tussen het zichtbare en het onzichtbare." Ze besteedt veel tijd aan het componeren van haar stillevens en werkt met brede kwaststreken vanuit het grote geheel naar de details toe. 

Bryan Rietman
Rietman studeerde in 2012 af aan de Klassieke Academie. Hij kiest als onderwerp vaak vlees en vis: "Zoals een kok houdt van zijn ingrediënten, zo hou ik van mijn verf en onderwerpen. Ik kan lyrisch worden van een bosje gerookte sprotjes, dat een kleurexplosie teweegbrengt in blauwe, groene, gele en grijze tinten."

Martin Sijbesma
"De geschiedenis van de schilderkunst leert mij dat het realisme nooit geheel is verdwenen, zelfs niet in de twinigste eeuw. Deze kunstrichting is een rode draad door de schilderkunst met diverse invalshoeken. Daarom is mijn uitgangspunt steeds de relatie tussen het eerder genoemde realisme en de hedendaagse tijd. Door de juiste combinatie van object en kleur wil ik rust uitbeelden en een sfeer van warmte, romantiek en nostalgie creëren."

zaterdag 14 mei t/m zondag 5 juni, dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur
entree: gratis

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen