Agenda

naar overzicht

Debatserie Nieuw Licht: Femke Halsema

20:00 - € 7,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving
foto: Bob Bronshof foto: Bob Bronshof

Met Coen Simon en Frank Meester

Woensdag 4 oktober is voormalig politica Femke Halsema te gast tijdens de debatserie Nieuw Licht in de Der Aa-kerk. Coen Simon en Frank Meester gaan met Halsema in gesprek over het pamflet dat zij schreef geïnspireerd op het beroemd geworden boek The open society and its enemies van de Oostenrijks-Joodse filosoof Karl Popper.

Halsema gaat hierbij in op de vraag hoe we de sterk urbaniserende leefwereld moeten inrichten zodat er geen burgers het slachtoffer worden van een globaliserende economie. En hoe westerse democratieën daarbij open samenlevingen kunnen blijven.

Coreferent deze avond is oud-burgemeester van Groningen Jacques Wallage.

De bedenkers van Nieuw Licht
Frank Meester (1970) is filosoof, schrijver en publicist. Van zijn hand verscheen onder meer Zie mij. Filosofie van de ijdelheid en Islam. Samen met zijn broer Maarten schreef hij de bestseller Meesters in de filosofie en met denker des vaderlands Marli Huijer publiceerde hij Goudmijn van het denken. 

Coen Simon (1972) is schrijver en filosoof. Zijn essays in NRC Handelsblad, nrc.next en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat. Hij werd door HP/De Tijd uitgeroepen tot ‘nieuwe ster aan het filosofenfirmament’. Van hem verschenen onder meer de boeken Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met En toen wisten we alles

Entree: € 7,50 / € 5,- SG-kortingspas en studenten
Kaarten zijn alleen nog verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47)
De kaarten online, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en bij Studium Generale Groningen (Oude Boteringestraat 13) zijn uitverkocht!

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen