Agenda

naar overzicht

Finish Tocht om de Noord in de Der Aa-kerk

13:00 - 18:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Laat je leiden door het geluid van Groningen

Zaterdag 26 september en zondag 27 september is het weer tijd voor het wandelfestival Tocht om de Noord. De finish is zondagmiddag in de Der Aa-kerk.

De Tocht om de Noord (TodN) is een wandelfestival dat kriskras van West naar Oost en van Zuid naar Noord door de provincie Groningen gaat. De TodN volgt hiermee de eerste twee regels van het Gronings volkslied; het ene jaar "van Lauwerszee tot Dollard tou" (horizontaal) en het andere jaar: “van Drenthe tot aan ’t Wad” (verticaal). 

De Tocht wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en loopt dit jaar volgens de tweede regel van het Gronings volkslied: `van Drenthe tot aan ‘t Wad`.

Het thema voor 2015 luidt: Laat je leiden door het geluid van Groningen. Het wordt een muzikale ontdekkingstocht, waarin vijfduizend wandelaars kennismaken met de cultuur van Groningen met daarbij het orgel in de hoofdrol. 

Groningse orgels
De rode draad is dit jaar het Groningse orgel, dat in de Middeleeuwen werd geïntroduceerd in vele kerken. Sinds die tijd zijn er allerlei soorten orgels verschenen. Tijdens de Tocht om de Noord van 2015 gaan de wandelaars veel van deze bijzondere orgels tegenkomen. De wandelaars zullen niet alleen kennismaken met orgels, maar met allerlei soorten van muziek en geluid uit Groningen. Dit jaar wordt de route bijvoorbeeld niet aangegeven door pijlen, maar op elke kruising staat een muzikant, of een typisch Gronings geluid dat de juiste richting aangeeft. 

De finish van TodN is op zondag 27 september tussen 13.00 en 18.00 uur in de Der Aa-kerk. Hier maken alle deelnemers als afscheidsconcert van deze tiende editie van TodN een bijzondere orgelestafette mee.

Zie voor meer informatie de website van Tocht om de Noord.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen