Agenda

naar overzicht

Fototentoonstelling in de kerk van Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Reisfoto's

Van 23 maart tot en met 8 mei is er in de kerk van Klein Wetsinge een tentoonstelling met foto's van Ronnie Afman te bezichtigen. 

Reizen
Sinds 2005 reist Ronnie Afman met zijn tweelingbroer de wereld over om deze van alle kanten op hun eigen manier te ontdekken. Dit resulteerde in diverse reisverslagen in de Ommelander Courant, de website dutchies.waarbenjij.nu en diverse exposities. Afman deed de laatste vier jaar mee met de kunstroute Baflo-Rasquert en exposeerde bij Andledon in Den Andel. Deze expositie in de kerk van Klein Wetsinge bestaat uit werk van meerdere reizen, waaronder Laos en Cambodja. Ook liggen er diverse fotoboeken ter inzage.  

Freelance fotograaf
Ronnie Afman begon op zijn zestiende met het fotograferen van optredens van bandjes in het jeugdhonk in Baflo. Rond zijn dertigste is hij als freelancer begonnen voor de Ommelander Courant in Uithuizen. In de weekenden is hij in de gemeentes Winsum, De Marne en Eemsmond te vinden bij allerlei gebeurtenissen en activiteiten. Veel mensen zullen hem kennen van het amateurvoetbal. Op die manier leerde hij zijn camera eigen te maken en legt hij de onderwerpen vaak op zijn eigen  manier vast.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree tentoonstelling: gratis

NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen