Agenda

naar overzicht

Tentoonstelling Gerald Schuil in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Van zijn hobby zijn beroep gemaakt

In de kerk van Klein Wetsinge is een expositie te bezichtigen met kleurrijke werken van Gerald Schuil.

Kleurrijke schilderijen
Schilderen was altijd een hobby van Schuil, maar vanaf begin 2014 maakte hij er zijn beroep van. Schuil trekt er het liefst in de lente en in de zomer gewapend met paletmessen op uit om het landschap weer te geven. In de winter werkt hij in zijn atelier. In Klein Wetsinge zijn vooral op klaprozen geïnspireerde schilderijen te zien. Deze kleurrijke schilderijen zijn deels figuratief en deels geabstraheerd.

Serieuze hobby
Gerald Schuil is opgegroeid op het Groninger Hogeland. Hij studeerde aan Academie Minerva. Na enige jaren als docent beeldende vorming werkzaam te zijn geweest in het voorgezet onderwijs werd hij directeur. Twaalf jaar geleden begon hij weer met schilderen. In eerste instantie puur voor de ontspanning, maar de hobby begon serieus te worden. Steeds vaker werd hij uitgenodigd door galeriehouders om te exposeren. Begin 2014 besloot hij daarom van zijn hobby zijn werk te maken en zich volledig op het schilderen te richten.Zijn werk bestaat uit landschappen en grote, deels geabstraheerde werken met veldbloemen. De spanning van het schilderen zit voor hem in het moment dat alles op zijn plaats valt: kleur, vlak, compositie en textuur.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen