Agenda

naar overzicht

Moeders en monumenten - lezing Kunst in Zicht

19:30 - 21:30 - € 12,50

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Graftombes voor en door moeders in Rome tussen 1400 en 1600

Donderdagavond 7 december is er in de Remonstrantse kerk een Kunst in Zicht-lezing over grafmonumenten in Rome in de vijftiende en zestiende eeuw.

Graven voor mannen en vrouwen
De wereld is altijd bevolkt geweest door evenveel mannen als vrouwen, maar deze gelijke verdeling
is niet terug te zien in het aantal grafmonumenten in Rome uit de vijftiende en zestiende eeuw. Wie in kerkgebouwen van de Eeuwige Stad op zoek gaat naar graven, zal vooral stuiten op monumenten voor mannen. Maar hoe werd een moeder voorgesteld, om welke eigenschappen werd zij gewaardeerd? En welke gevoelens spreken uit grafmonumenten die moeders oprichtten als zij alleen achterbleven na het overlijden van hun man en kind(eren)?

Deze lezing wordt gegeven door Jan L. de Jong, universitair hoofddocent bij de vakgroep Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kunst In Zicht
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen. Stichting Kunst in Zicht stelt twee keer per jaar een afwisselend programma samen waarin diverse vormen van kunst dichter bij het publiek worden gebracht. Het aanbod omvat lezingen, cursussen, wandelingen en excursies, over onderwerpen uit de geschiedenis van de beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst, archeologie en regionale geschiedenis. De activiteiten sluiten zo mogelijk aan op lopende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, en op andere actuele culturele evenementen.

Entree: € 12,50 (€ 11,- voor donateurs)
Aanmelden voor deze lezing: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of telefonisch: 050 318 8651

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen