Agenda

naar overzicht

Gratis concerten Taptoe Groningen in de Der Aa-kerk

13:30 - Gratis

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

26e editie Taptoe Groningen

Zaterdagmiddag 12 november zijn er drie gratis concerten in de Der Aa-kerk. Deze middag wordt georganiseerd in het kader van de zesentwintigste editie van Taptoe Groningen.

De Stichting Taptoe Groningen biedt de inwoners van Groningen deze drie gratis concerten aan. De concerten worden uitgevoerd door:

Delfzijls Harmonie Orkest uit Delfzijl
Het Delfzijls Harmonie Orkest is een allround muziekvereniging en bovendien nog een van de weinige marcherende korpsen. De vereniging is opgericht op 30 april 1896 en viert dit jaar haar 120-jarig bestaan. Het orkest speelt een grote verscheidenheid aan muziek. Van mars tot pop en van filmmuziek tot musicalmuziek. 

Show-& Marchingband Iserlohner Stadsmusikanten uit Iserlohn (Duitsland)
Deze band is afkomstig uit Iserlohn, ten zuiden van Dortmund. In de Der Aa-kerk geven ze 's middags een voorproefje van hun concert 's avonds in Martiniplaza. Een video van het muziekkorps was eerder dit jaar een grote hit op Facebook: hun uitvoering van de bekende Imperial March van Star Wars werd bijna 500.000 keer bekeken en meer dan 3500 keer gedeeld. 

Provinciaal Senioren Orkest uit de provincie Groningen
Dit in 1985 opgerichte orkest heeft zich ontwikkeld tot een orkest van vijfenzestig leden. Het repertoire is zeer gevarieerd: verschillende musicalmelodieën, songfestivalnummers, opera- en operettemelodieën, evergreens. Ook draait het orkest de hand niet om voor mooie marsen en jazzmuziek. Het PSOG organiseert zelf concerten en neemt elk jaar in oktober deel aan het Seniorenfestival voor koren en orkesten in Surhuisterveen.

De toegang voor de concerten in de Der Aa kerk is gratis

's Avonds wordt in MartiniPlaza de 26e editie van Taptoe Groningen gehouden.
Kijk voor meer informatie op de website van Taptoe Groningen.  

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen