Agenda

naar overzicht

IFFRiG: filmklassieker met live muziek in de Der Aa-kerk

20:30 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Häxan: filmklassieker met live muziek van Kinetophone

Ook dit jaar wordt de Der Aa-kerk tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen weer omgetoverd tot filmzaal. Deze keer draait de film Häxan uit 1922, met live muziek van Kinetophone.

Häxan 
In Häxan verbeeldt regisseur Benjamin Christensen de geschiedenis van de hekserij. De film is een documentaire-vertelling over de veronderstelde gewoonten en zeden van heksen, maar is tegelijkertijd een aanklacht tegen jarenlange misogynie en onterechte vrouwenvervolging. Bijna een eeuw na verschijning is deze film nog steeds een klassieker. Häxan werd vooral geroemd vanwege de speciale effecten en de destijds opmerkelijk gewaagde beelden.

Kinetophone 
Kinetophone is een band die bestaat uit drie cinefielen: René Duursma (synths, sounddesign, gitaar), Thomas van den Berg (gitaar, toetsen, zang) en Sebastiaan Wiering (cello, bas, toetsen). Zij spelen live hun zelfgecomponeerde soundtrack bij Häxen. Speciaal voor deze uitvoering schuift ook toetsenist Gert Plas achter het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk.

IFFRiG
In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland voor woensdag 1 t/m zondag 5 februari 2017.

Deze voorstelling in de Der Aa-kerk is georganiseerd in samenwerking met het Groninger Forum, het Grand Theatre en Prime in het kader van het International Film Festival Rotterdam in Groningen.

Entree: € 15,- / € 10,- (studenten, jongerenkorting en Cinevillepashouders)

Kaarten zijn online en aan de kassa van het Groninger Forum (Hereplein) te koop.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen