Agenda

naar overzicht

Hardlopen door de Der Aa-kerk

Urban Trail

Hardlopen door bijzondere gebouwen in Groningen: dat kan tijdens de eerste editie van de Groningen Urban Trail. De Urban Trail is een bijzondere loopervaring van ongeveer tien kilometer langs en door unieke gebouwen. Het is een ontdekkingstocht van sportiviteit, cultuur en  architectuur. 

De Der Aa-kerk is een van de bijzondere locaties waar deelnemers doorheen rennen. De route gaat verder onder andere door het Noordelijk Scheepvaartmuseum, hofjes in de binnenstad en de parkeergarage onder de Ossenmarkt. De Urban Trail wordt omlijst met muzikale optredens.

Urban Trail
Een Urban Trail is een hardloopevenement, maar dan anders. Bij het concept van de Urban Trail draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen tijdregistratie. Er ligt een parcours dat de lopers leidt langs, of zelfs door, unieke stedelijke locaties, gebouwen en monumenten. Het is laagdrempelig met focus op beleving van de stedelijke omgeving. Na de finish is er een ontbijt samen met alle lopers. 

Landelijke tour
De Groningen Urban Trail is onderdeel van de landelijke Urban Trail Series. Na de primeur in Groningen worden de Urban Trails ook georganiseerd in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Hengelo. 

Beno Hofman
Stadshistoricus Beno Hofman is betrokken bij de Groningen Urban Trail om zijn kennis over de verschillende bijzondere locaties in de binnenstad van Groningen te delen. De start en finish zijn gesitueerd op de Ossenmarkt.

Meedoen? Geef je dan snel op. Zie voor meer informatie de website van Urban Trail.
Voor de eerste editie geldt een limiet van 2.000 deelnemers, dus schrijf je op tijd in.

Kosten deelname:
Tarief van 04-02-2016 t/m 29-02-2016 € 20,00
Tarief van 01-03-2016 t/m 17-03-2016 € 22,50
Tarief van 18-03-2016 t/m 31-04-2016 € 23,00

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen