Agenda

naar overzicht

IFFR: filmklassieker in de Der Aa-kerk

IFFR: filmklassieker in de Der Aa-kerk

Zaterdag 1 februari is in het kader van het IFFR in Groningen de film Metropolis van Fritz Lang te zien in de Der Aa-kerk. Dit is de eerste voorstelling in het kader van het muziekfestival Schnitgers Droom 2014.

Metropolis (1927) is een van de beroemdste films aller tijden. Het verhaal speelt zich af in een verre toekomst waarin de mensheid verdeeld is in denkers en managers die bovengronds een decadent leven genieten, terwijl arbeiders ondergronds een hard en miserabel bestaan leiden. De film dankt zijn grote faam onder meer aan de futuristische decors van Erich Kesselhut. De beelden van gigantische wolkenkrabbers, enorme machinerieën, autowegen door de lucht en onwaarschijnlijke uitvindingen als beeldtelefoons, hebben niet alleen grote invloed uitgeoefend op latere science-fictionfilms, maar keren ook terug in eigentijdse videoclips.

Schnitgers Droom
Het concert is onderdeel van Schnitgers Droom 2014. De Der Aa-kerk beschikt over een orgel van de Hamburgse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Met een succesvol festival werd in 2011 het beroemde orgel na jaren van restauratie opnieuw in gebruik genomen. In 2014 is er nu de serie Schnitgers Droom: acht concerten rond het orgel met traditie en vernieuwing als rode draad.

Duur: 2 uur en 45 minuten (incl. 15 minuten pauze).
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Grand Theatre en Forum Images.
Entree:
€15,00 (Normaal) / €10,00 (Grand pas) / €12,50 (CJP) / €12,50 (65+) / €12,50 (Stadjerspas) / €12,50 (Student) / €7,00 (Kunstvakstudent) / €10,00 (Nieuwe agenda abonnee)

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen