Agenda

naar overzicht

Tentoonstelling Ingrid Daniëlla van der Spoel in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Fototentoonstelling

Van 15 januari tot en met 1 maart is in de kerk van Klein Wetsinge een expositie met werken van Ingrid Daniëlla van der Spoel te bezichtigen.

Observatie
In 2010 is Ingrid afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Vanuit haar achtergrond als ecoloog en gedragsbioloog speelt observatie van de wereld om haar heen een belangrijke rol in haar manier van vastleggen. De ene keer gaat ze blanco op pad, een andere keer werkt ze vanuit een zelf ontwikkeld concept waarbij ze het beeld eigenlijk al volledig in haar hoofd heeft. In die gevallen gaat Ingrid ensceneren niet uit de weg: 'Dat geeft mij de vrijheid om mijn idee precies zo te verbeelden als ik het voor ogen heb. Als een foto intrigeert door een zekere mate van misleiding vind ik dat een fijne bijkomstigheid. Ik beschouw het als een compliment wanneer mijn werk vragen oproept.'

Natuur als inspiratie
Met de natuur als belangrijkste bron van inspiratie, belicht Van der Spoel zowel de dierenwereld als de wereld van haar dromen. De fascinatie voor de betrekkelijkheid van het leven en het verlangen om te zwerven door ongerepte gebieden, leidt tot het verbeelden van een eigen interpretatie van een wereld vol drama, duisternis en poëzie.

Vergankelijkheid 
Een terugkerend thema in haar werk is de vergankelijkheid en de esthetiek van zowel het leven als de dood. De sfeer in haar beelden is mysterieus, soms sprookjesachtig, melancholisch en poëtisch. Een op het eerste gezicht lieflijk tafereel heeft vaak een sinistere ondertoon van verval of betrekkelijkheid. Een tekst van de natuurfilosoof Heraclitus die haar inspireert bij het maken van haar werk is 'Alles stroomt en niets is blijvend'. Fotograaf Erwin Olaf bestempelde Ingrid als talent. Hij noemde het een geheel nieuwe visie op natuurfotografie. Hij werd door haar stijl op het verkeerde been gezet en noemde het 'zeer intrigerend en poëtisch'. 

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen