Agenda

naar overzicht

Lezing Jan Herman Brinks in Klein Wetsinge

Muurballade

Auteur Jan Herman Brinks vertelt zondagmiddag 12 november in de kerk van Klein Wetsinge over de ontstaansgeschiedenis van zijn roman Muurballade, met muzikale omlijsting van het pianoduo Dimitrov Boelee.

Muurballade
De roman Muurballade vertelt het verhaal van de Nederlandse historicus Xavier Hackel, die in 1988 arriveert in het afgesloten Oost-Berlijn om onderzoek te doen aan de Humboldt Universiteit. Al gauw krijgt hij het gevoel dat elke stap die hij zet geregistreerd wordt. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op: wie is te vertrouwen en wie niet? Is zijn huisgenoot Emile wel eerlijk tegen hem? Werkt zijn prille geliefde Ilse niet heimelijk voor de Stasi? Wanneer Ilse plotseling verdwijnt, maakt hij amok en wordt hij Oost-Duitsland uitgezet.

Muurballade is een politiek-psychologische roman. Tegen het decor van een staat waarin het wantrouwen regeert, proberen de personages hun vrijheidsidealen te verwezenlijken. Hierbij overschrijden ze grenzen zonder acht te slaan op de gevolgen. Niet alleen aan gene, maar ook aan deze zijde van de Muur.

Muzikale omlijsting
Het pianoduo Dimitrov Boelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Elvire en Dimitar ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze allebei studeerden voor hun Bachelor. Het duo treedt regelmatig op en heeft diverse prijzen gewonnen.

De kerk van Klein Wetsinge
Deze lezing vindt plaats in de kerk van Klein Wetsinge. Het kerkje ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Aanvang 15.00 uur
Entreeprijs € 5,-/ € 2,50 (studenten)

Kaarten voor deze lezing zijn te bestellen op 06 54 68 54 05 of via e-mail: kleinwetsinge@blgroningen.nl

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen