Agenda

naar overzicht

Jenever & Gin Festival in de Der Aa-kerk

t/m - € 22,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Proef de lekkerste jenever en gin

Laat je verrassen door jenever tijdens het allereerste Jenever & Gin Festival in de Der Aa-kerk in Groningen op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. 

Tientallen soorten jenever en gin staan klaar om geproefd te worden; puur, in de mix of in een mooie cocktail. Achter de bar laten ’s werelds beste bartenders zien wat de kunst is van cocktails maken. Tijdens het festival ontdek je alles over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Ontdek ’s avonds de pop-up speakeasy bar op het water. Vrijdag- en zaterdagavond is er bovendien een exclusieve Chef’s Table met een Michelinsterrenchef. Genoeg te ontdekken dus! 

Over het festival
Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Chef’s Table
Een deel van de Der Aa-kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot Michelinsterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met Michelinsterrenchef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef-eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, eveneens aanbevolen door de Michelingids. Steven en Jeroen selecteren de beste ingrediënten en combinaties voor een hoogwaardig Menu Geniévre Gastronomique, waarbij jenever een belangrijke rol speelt. Chef’s Table op vrijdagavond is al uitverkocht, voor de zaterdag zijn nog plekken te reserveren.

Groninginnnedag
Het Jenever & Gin Festival is onderdeel van Groninginnedag. Een soort Koninginnedag, maar dan anders. Het is een nationale en regionale en lokale terugkomdag. Naast het Jenever & Gin Festival in Der Aa-kerk wordt er een bierfestival georganiseerd op de Ossenmarkt en kun je kamperen op de Grote Markt.

Praktisch
Vrijdag 23 juni begint het festival om 18.00u en duurt tot 22.30u
Zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00u tot 17.30u en van 18.30u tot 23.00u

Je kunt kaarten kopen voor deze drie sessies. Voor Chef’s Table op zaterdagavond zijn aparte kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn inclusief een eigen tasting-glas en een jenever guide, waarin alle merken staan en je zelf smaaknotities kunt maken. Aan de stands van de merken zelf en aan de cocktailbar kun je tegen betaling met muntjes full-size mixdrankjes en cocktails bestellen.

Early Bird (de eerste 200 kaarten): € 20,-
Pre-sale: € 22,50
Aan de deur: € 25,-
Chef’s Table: € 99,-

Muntverkoop is op het terrein en je kunt dranken en eten betalen met muntjes. Rondom de kerk wordt een foodtruckplein ingericht. 

Meer informatie en kaartverkoop: www.jenevergin.nl

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen