Agenda

naar overzicht

Jett Rebel Museum in de Der Aa-kerk

t/m - Gratis

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Jett Rebel opent eigen museum - In samenwerking met het Groninger Museum, Eurosonic en de Der Aa-kerk

Tijdens Eurosonic zijn er niet alleen concerten in de Der Aa-kerk: een deel van de kerk wordt omgebouwd tot Jett Rebel Museum.

Kleurrijk figuur
Jett Rebel is voor veel mensen de meest kleurrijke figuur in de Nederlandse popmuziek. Een smaakmaker die de grenzen zoekt en vervolgens graag verlegt. Jett Rebel is een muzikale kunstenaar. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in alles daar om heen. In het museum zijn persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en natuurlijk de bekende kledingstukken van Jett Rebel te zien.

Groninger Museum
Het Groninger Museum programmeert al sinds 2013 tentoonstellingen rondom Eurosonic. “Na de aquarellen van Marilyn Manson, de elektrische gitaren uit de collectie van Luc Henzig en David Bowie zijn het nu de eigenzinnigheid en uitstraling van Jett Rebel die het Groninger Museum ertoe hebben bewogen om dit bijzondere pop-up-museum te realiseren" aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

Nieuw album
Vrijdag 13 januari verschijnt het nieuwe album van Jett Rebel. Het is het derde in twaalf maanden tijd. Vrijdag geeft hij ook een soloconcert in de Der Aa-kerk. Zaterdag 4 februari speelt Jett Rebel in Ahoy zijn grootste show tot nu toe.

Openingstijden
12 januari tot en met 14 januari van 13:00 uur tot 18:00 uur

Entree
Gratis 

De expositie is 12 en 13 januari ook van 19:00 uur tot 01:00 uur geopend voor mensen met een festivalpolsbandje.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen