Agenda

naar overzicht

Concert Jong Vocaal Groningen

19:30 - € 10,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Samen met Slagwerkensemble Appingedam

Zondagavond 20 november geeft Jong Vocaal Groningen met het Slagwerkensemble Appingedam onder leiding van Theo van Kruistum een concert in de Der Aa-kerk.

Op het programma staat onder andere muziek van Orff (O Fortuna) en een prachtig stuk van Råberg (The Tyger). Het koor zoekt het ook dichterbij huis met een werk van koorlid Tobias Bethlehem (Wie zal ik zijn). 

Jong Vocaal Groningen
Jong Vocaal Groningen geeft concerten in heel Europa en heeft een zeer goede reputatie opgebouwd. Het ensemble stond twintig jaar lang onder leiding van zangpedagoge Nanny ter Wiel en sinds februari 2016 heeft Merlijn Wackers het stokje overgenomen. Er is een verscheidenheid aan repertoire: liederen uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, muziek van Schubert tot hedendaagse componisten, van opera tot musical. In 2006, 2012 en 2016 won het ensemble de eerste prijs tijdens het koorfestival op Schiermonnikoog. Veel zangeressen uit het ensemble zijn prijswinnaars bij diverse concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het Duitse concours Jugend musiziert. Het koor heeft diverse concertreizen gemaakt naar onder andere Italië, Tsjechië, Polen en Berlijn. Tijdens deze reizen zijn er twee live-cd’s opgenomen.

Samenwerkingen
Het ensemble treedt veel op in Duitsland en in Nederland. In 2010 was Jong Vocaal Groningen hét koor van Carmen (Bizet) in Delfzijl, een co- productie van het IVAK & Opera Spanga. Hierbij zongen twee koorleden mee als solist. In 2013 verleende het ensemble medewerking aan de première van een POP-Messe voor koor, orkest en popband in het Duitse Hamburg. In 2015 was Jong Vocaal Groningen een van de tien koren van Europa die mee mochten doen aan het internationaal festival Cantarode. Het ensemble werkt samen met Slagwerkensemble Appingedam (adventsconcerten) en het Drents Symfonie Orkest (nieuwjaarsconcerten).

Entree:  
aan de kassa: € 10,-
€ 7,50 voor studenten
€ 7,50 voor kinderen (jonger dan 12 jaar) 

Reserveren kan via jongvocaalgroningen@gmail.com 

Zie voor het programma en meer informatie de website van Jong Vocaal Groningen.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen