Agenda

naar overzicht

Expositie Joost Doornik in de kerk van Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Een spel van objecten en mensen

In de kerk van Klein Wetsinge is van zaterdag 15 april tot en met zondag 28 mei een expositie met werken van Joost Doornik te zien.

Joost Doornik (1964) woont en werkt in Groningen en is in 1989 afgestudeerd aan Academie Minerva. Na zijn studie aan de kunstacademie schilderde hij een aantal jaren in de zomermaanden in Frankrijk en Italië. Deze reizen waren vormend voor Doornik als schilder. In de maanden dat hij in Nederland werkte richtte hij zijn aandacht op het schilderen van café-interieurs om zijn vaardigheden op dat gebied te vervolmaken.

Een spel van objecten en mensen
Doornik zegt over zijn werk: 'Het plezierige van het schildervak is dat je zelf de beelden kunt creëren die je graag om je heen wilt hebben. Daarnaast stelt het je in staat om schilderijen te maken of te herscheppen, die enigszins vergeten zijn of niet meer voorkomen in het huidige schilderrepertoire. Zoals een intieme tafelscène of een café-interieur. Het spel van het winterlicht in een kamer of het contrast van warm licht van een lamp tegen het koele daglicht, dat zijn de elementen waaruit mijn werk vaak is opgebouwd. Een mooi spel van objecten en mensen, door het licht aanschouwelijk gemaakt en vastgelegd in een vluchtige wereld.'

Exposities
Doornik heeft op veel bekende plekken geëxposeerd, zoals de Kunsthal Rotterdam, Museum De Buitenplaats in Eelde en Galerie Wildevuur in Hooghalen. Van 2007 tot 2016 had hij zijn eigen galerie: Galerie Doornik&Schelfhout. Hij is als docent verbonden aan de Klassieke Akademie.in Groningen.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen