Agenda

naar overzicht

Jubileum Taptoe Groningen

13:30 - 17:00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Optredens van showbands

In het kader van de 25e Taptoe Groningen treden er zaterdagmiddag 7 november drie showbands op in de Der Aa-kerk.

De concerten tijdens deze jubileumeditie worden verzorgd door drie top-showbands uit binnen- en buitenland. Deze bands nemen ’s avonds ook deel aan de 25e Taptoe Groningen die in MartiniPlaza wordt gehouden, 

Programma in de Der Aa kerk
13.30 uur – 14.15 uur: Vejen Garden uit Denemarken
14.30 uur – 15.15 uur: Musikcorps der Freiwilligen Feuerwehr Großen Linden uit Duitsland
15.30 uur – 16.30 uur: Harmonie Patrimonium uit Groningen 

Jongensband Vejen Garden
De jongensband Vejen Garden is opgericht in 1954. Sindsdien zijn er zo’n zeshonderd jongens lid geweest van deze vereniging en is de jongensband uitgegroeid tot een harmonieorkest met veel aanzien. Op nationaal niveau treden ze veel op bij grote evenementen en taptoes. Ook hebben ze opgetreden tijdens het huwelijk van de Deense kroonprins en zijn vrouw. Internationaal is de band geen  onbekende meer: naast optredens in diverse Europese landen hebben de jongens meerdere keren opgetreden in Canada. Bestond het muziekbestand vroeger nog uit traditionele marsen, tegenwoordig zijn er veel moderne werken in het repertoire opgenomen.

Musikcorps der freiwilligen Feuerwehr Grossen-Linden 
Het Duitse Musikcorps der freiwilligen Feuerwehr Grossen-Linden werd in de jaren vijftig opgericht als onderdeel van het plaatselijke brandweerkorps. Het korps heeft diverse malen deelgenomen aan de World Music Contest in Kerkrade en niet zonder succes. Ze scoorden hoge punten en ze konden zelfs een wereldkampioenschap achter hun naam schrijven. Ook in Europa is het korps geliefd. Diverse grote muziekorganisaties namen dit orkest al eens op in hun programma. Ook op de Taptoe Groningen zijn ze geen onbekende meer. 

Harmonie Patrimonium is een zittend orkest, opgericht in 1921, dat zich in de stad en regio Groningen wil profileren als een actief en modern orkest. Het orkest bestaat uit vijftig leden en staat sinds 2014 onder leiding van dirigent Jan Wijenberg. 

Vejen Garden en de Musikcorps der Freiwilligen Feuerwehr Großen Linden, nemen ’s avonds ook deel aan de 25e editie van Taptoe Groningen.

De toegang voor de concerten in de Der Aa kerk is gratis

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen