Agenda

naar overzicht

Jubileumconcert Northern Voices

20:00 - € 16,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

The Coronation Anthems

Kamerkoor Northern Voices viert dit jaar haar eerste lustrum. Om dit te vieren geeft het koor zaterdagavond 5 november een feestelijk concert in de Der Aa-kerk, met The Coronation Anthems van Händel als kern van het programma. Daaromheen worden nog andere vocale en instrumentale werken uit dezelfde stijlperiode uitgevoerd. Het koor wil het publiek laten beleven hoe de kroning van King George II in de achttiende eeuw geklonken kan hebben.

Het koor werkt tijdens dit concert samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA) en een aantal leden van Showband Marum. Ook het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk wordt deze avond bespeeld. 

Programma
Als toeschouwer word je meteen al bij het begin van het concert verrast door tromgeroffel en trompetgeschal. De heraut roept dat de koning in aantocht is. Op het moment van de kroning zingt het koor het prachtige The King shall rejoice uit de Coronation Anthems van Handel. Zo wordt het publiek meegenomen in het hele proces van de kroning van King George II, dat muzikaal gestalte krijgt door koor, orkest en orgelspel.

Northern Voices
Kamerkoor Northern Voices bestaat uit ruim vijfentwintig enthousiaste leden. Het koor staat onder leiding van Edwin Velvis, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent viert. Het koor geeft tussen de zes en acht concerten per jaar. Het repertoire is breed: van Engelse koormuziek en Bach, tot Britten, Pärt en Lauridsen. Vaak worden er intieme programma’s a capella gezongen worden of met orgelbegeleiding door Henk de Vries, de vaste organist. Kwaliteit staat bij het koor hoog in het vaandel. Zie voor meer informatie de website van Northern Voices

Entree
Voorverkoop: € 16, kinderen t/m 12 jaar € 8
Kassaverkoop: €18, kinderen t/m 12 jaar € 9
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen