Agenda

naar overzicht

Judith Koelemeijer te gast in De Amshoff

De Amshoff, P. Venemakade 93-95

Zondag 27 april 2014 vindt de achtste editie van Schrijver in de kerk plaats in de Amshoff in Kiel-Windeweer. De literaire gast is Judith Koelemeijer, zij wordt aan de tand gevoeld door interviewer Margriet Bos. Sidekick in het programma vormt ook dit keer weer de veelzijdige Groninger musicus Remko Wind.

Judith Koelemeijer (1967) schreef als kind al graag verhalen. Maar het verlangen om journalist en schrijver te worden bleef lang vaag en romantisch. Na de middelbare school werkte ze een paar jaar in cafés en maakte ze verre reizen. Uiteindelijk schreef ze zich alsnog in voor de studies Nederlands en Culturele Studies.
Na een stage bij De Groene Amsterdammer wist Judith zeker dat ze de journalistiek in wilde. In 1994 kon ze, na een stoomcursus aan de Postdoctorale Opleiding Journalistiek, aan de slag bij de Volkskrant, waar ze al snel haar voorliefde ontdekte voor verhalen over ‘gewone’ mensen en hun bijzondere geschiedenis. Ze werkte met veel plezier op de redacties ‘Kunst’ en ‘de Voorkant’, maar na zes jaar begon de grote verscheidenheid aan onderwerpen haar tegen te staan en zocht ze naar verdieping in haar werk. Daar kwam bij dat ze al een tijd in de avonduren werkte aan haar familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea. In 2000 nam ze ontslag bij de Volkskrant om zich volledig aan het schrijven van haar boek te kunnen wijden.

Aanvang: 15.00 uur (kerk open om 14.30 uur)
Einde: 17.00 uur Prijs: € 17,50 (inclusief hapje/drankje)
Aansluitend een hapje en een drankje tot uiterlijk 18.00 uur
Opgave: info@groningerkerken.nl of 050-3123569. Wanneer u aansluitend wilt blijven dineren in De Amshoff, graag bij aanmelding doorgeven. U bent van harte uitgenodigd.

Of meteen online kaarten kopen? Dat kan natuurlijk ook!

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen