Agenda

naar overzicht

Jubileumconcert kamerkoor Moderato Cantabile in Der Aa-kerk

20:00 - € 15,00

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Derde lustrum

Gronings kamerkoor Moderato Cantabile bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit derde lustrum met een jubileumconcert op zaterdagavond 19 november in de Der Aa-kerk.

Naast composities van dirigente Nana Tchikhinashvili worden onder meer koorwerken gezongen van Pärt, Fauré, Schubert en Händel. In de uitvoering van een aantal werken wordt het koor begeleid door een kwintet bestaande uit Lela Munjishvili op dwarsfluit en een viertal talentvolle conservatoriumstudenten.

Veelzijdig repertoire
Moderato Cantabile heeft sinds de oprichting door dirigente Nana Tchikhinashvili in 2001 een veelzijdig repertoire opgebouwd en bestaat uit 26 ervaren zangers. Nana Tchikhinashvili ontleende de naam Moderato Cantabile aan een Franse, door Peter Brook geregisseerde film met dezelfde naam. In de muziekleer duidt ‘moderato cantabile’ op ‘zingend in een gematigd tempo’. Het koor brengt regelmatig werken die elders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Het gaat de dirigente er vooral om ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een muziekstuk bloot legt’. Het koor biedt in de concerten regelmatig ruimte aan jonge, talentvolle en nog studerende musici.

Speciaal voor het kamerkoor componeerde zij de mis Moderato Cantabile en de koorwerken Ave Maria, Pater Noster en Miserere Nobis, en arrangeerde zij voor a capella trio Stabat Mater en Locva

De toegang voor dit jubileumconcert is € 15.
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.
Het volledige programma van deze avond is hier te vinden.
Kijk voor meer informatie op de website van Moderato Cantabile

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen