Agenda

naar overzicht

Expositie Karin Hardonk in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Minimalistische beelden

In de kerk van Klein Wetsinge is van donderdag 1 december tot en met dinsdag 10 januari een expositie met werken van Karin Hardonk te bezichtigen.

Karin Hardonk
Karin Hardonk (Leiden 1962), studeerde in 1986 af aan Academie Minerva in Groningen. Ze maakt minimalistische beelden, objecten van steen, hout en karton en conté-tekeningen. 

Als basisfilosofie gebruikt Hardonk ronde en vierkant vormen. Rond staat bij haar symbool voor de emotie, vierkant voor de ratio. De beelden ontstaan vanuit een diepe drie-dimensionale gedachtegang en een hoge innerlijke intuïtie vanuit het dagelijkse leven. De zichtbare dynamische rust begint bij haar met een grote lichamelijke inspanning. Karin Hardonk zoekt de balans in de tegenstrijdigheid.

Minimalisme met een maximale uitwerking
Hardonk zegt over minimalisme: "Minimalisme is geen stijl, het is een houding een manier van zijn. Het is een fundamentele reactie tegen de herrie, de zichtbare herrie, de wanorde, de banaliteit. Minimalisme is de zoektocht naar puurheid, sereenheid, naar de aanwezigheid van de stilte en de lagen in de ruimte. Minimalisme staat buiten de tijd, is tijdloos, met edele en eerlijke materialen, het is de stilte van de perfectie. Het moet het zijn zelf zijn, ontdaan van de nutteloze korst, niet naakt maar totaal gedefinieerd door zichzelf."

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

Entree: gratis
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur.
NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen