Agenda

naar overzicht

Keramiekexpositie

t/m 09:00 - 16:30

Remonstrantse Kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Routebeschrijving

Keramiekexpositie

In het entreegebouw van de Remonstrantse kerk is tot en met vrijdag 25 juli tijdens werkdagen een keramiekexpositie van Hermien Buytendijk te bezichtigen.

Na veel jaren getekend en geëtst te hebben is Hermien Buytendijk 25 jaar geleden begonnen met het maken van beelden van keramiek. Ze gebruikt met name steengoedklei die hoog gebakken kan worden en zo extra sterk wordt en zachte kleuren geeft. De sculpturen zijn origineel, figuratief en vol verbeelding. De humor is een knipoog naar het doen en laten van de mens met al zijn dwaze eigenaardigheden.

Hermien vertelt over de thematiek: “Elk beeld is weer anders. De unica ontstaan uit een oeverloos proces van associaties vol fantasie en zijn ambachtelijk goed ontworpen. De onderwerpen zijn uit het leven gegrepen, maar toch niet helemaal werkelijk. De mens- en dierfiguren zijn herkenbaar, met humor doorspekt, maar doen toch vaak iets wat niet helemaal kan.  Alle beelden hebben een eigen naamgeving die vaak onontbeerlijk bij het onderwerp past. Vaak ga ik uit van een idee, een woord of een schets maar houd mij daar niet zo aan. Bij het opbouwen van de sculptuur verandert het idee gaandeweg. Een dame met lange benen die een kopje thee moet drinken kan zo toch nog in een giraffe veranderen die met een rietje uit een flesje drinkt.”

De expositie is samengesteld door Kunstbureau Albion Putti, in opdracht van Bijzondere Locaties Groningen.

De expositie is geopend op werkdagen, gratis toegang.

Zie voor meer informatie over de kunstenares de website van Hermien Buytendijk.
 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen