Agenda

naar overzicht

Kerstconcert met feestmuziek

Luthers Bach Ensemble

Het Luthers Bach Ensemble komt in december met een programma vol feestelijke kerstmuziek. Franse kerstliedjes klinken in de Messe de Minuit pour Noël van Charpentier, een bruisende combinatie van volkse eenvoud en barokke praal. Corelli’s Concerto Grosso pour la Nuit de Noël is geschreven voor de kerstnacht en in het laatste deel, de pastorale, horen we de herdersmuziek voor het kindje in de kribbe. Maar het feest is nog niet afgelopen. Na kerstmis komt Nieuwjaar en dat wordt uitbundig begroet in Bachs nieuwjaarscantate Singet dem Herrn ein neues Lied. In de tekst spelen pauken, dansjes, snaren en fluiten een grote rol. Het LBE sluit het muzikale jaar af met een traditional: de Lutherse Mis in A, Bachs ‘mooiste’ kleine mis. Een juweeltje waarin hij het mooiste en beste van reeds eerder gebruikte aria’s en koordelen stopte. En daarnaast ook nog ver zijn tijd vooruit: In het laatste koordeel hoort u al een vroege Haydn. Kortom: een barok kerstprogramma dat u niet mag missen!

Dit concert wordt in samenwerking met Musica Antiqua Nova georganiseerd. 

Programma
M.A. Charpentier, Messe de Minuit pour Noël
Arcangelo Corelli, Concerto grosso “Pour la nuit de Noël”
J.S. Bach, Lutherse Mis in A BWV234
J.S. Bach, cantate Singet dem Herrn ein neues Lied BWV190

Uitvoerenden
Luthers Bach Ensemble (ripiënisten & solisten & barokorkest) onder leiding van Tymen Jan Bronda
Stefanie True (sopraan) / Alexandra Rawohl (alt) / William Knight (tenor) / David Greco (bas)

Luthers Bach Ensemble
Het Luthers Bach Ensemble heeft twee koren: een kleinkoor en een projectkoor. Het kleinkoor, bestaande uit zeer ervaren zangers en deels professionals, heeft de laatste jaren furore gemaakt met uitvoeringen in Nederland en Ostfriesland. Het projectkoor bestaat uit een enthousiaste groep ervaren amateurzangers en geeft twee keer per jaar een concert. Het barokorkest van het LBE bestaat uit een vaste kern van internationale jonge getalenteerde spelers onder leiding van aanvoerder/violiste Joanna Huszcza (Brussel) en continuospeler/klavecinist Robert Koolstra. Allen hebben gestudeerd aan gerenommeerde oude muziekconservatoria, zoals Amsterdam en Den Haag. 

Entree 
Ticketservice/voorverkoop: € 25 (normaal) | € 22 euro (vriend) | € 9 (student )| € 30 (eerste rang)
Aan de kassa: € 28 (normaal) | € 25 (vriend) | €12 (student) | € 33 (eerste rang)

Voorverkoop 
Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53
Boekhandel Daan Nijman Roden, Heerestraat 87 
Ticketshop: U kunt hier uw kaarten reserveren of via 06 149 22 638 (ma-wo-vr tussen 18.00 uur en 21 uur, vanaf 11 november) (prijzen ticketshop zijn exclusief. servicekosten € 1,75 euro per transactie)

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen