Agenda

naar overzicht

Kerstconcert The Gents

Bethelehemu

De mannen van The Gents zingen de sterren van de hemel tijdens het kerstconcert Bethelehemu in de Der Aa-kerk. 

Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van zeer uiteenlopend vocaal repertoire. 

In het programma Bethelehemu klinkt kerstrepertoire uit vele windrichtingen. Tomas Luis de Victoria en Morten Lauridsen strijden om de schoonheidsprijs met hun Magnum Mysteriums. Jetse Bremer componeerde In Die Nativitatis Domini voor The Gents. Ook worden er bij kaarslicht Christmas carols gezongen.

Dirigent
Het koor staat onder leiding van Annemiek van der Ven. Zij sloot in 2005 de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In april 2010 slaagde zij cum laude voor de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel werkt ze als dirigent bij het VUkoor (het studentenkoor van de Vrije Universiteit in Amsterdam) en dirigeert ze veel op projectbasis. Als docent is ze werkzaam bij Stichting Vocaal Talent Nederland. 

Dirigent: Annemiek van der Ven 
Slagwerk: Edwin van der Wolf 

Entree: € 17,50. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van The Gents.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen