Agenda

naar overzicht

Kerstwandeling Stichting Oude Groninger Kerken

Wandelen op Tweede Kerstdag

Op zaterdag 26 december (Tweede Kerstdag) organiseert Stichting Oude Groninger Kerken voor de vijfde keer een kerstwandeling door de stad Groningen. 

Wandelen door de binnenstad 
Deze middag wandelt u onder leiding van een deskundige gids door de binnenstad van Groningen. Het programma start in de Remonstrantse kerk met een korte inleiding gevolgd door de wandeling. De middag wordt afgesloten in de Remonstrantse kerk met een kort kerstconcert. 

Het thema van de wandeling is dit jaar Geloven in het geheim – Schuilkerken in Groningen. Dit naar aanleiding van een onlangs verschenen (papieren) wandeling met dezelfde titel. Historica Anja Groenveld-Smid tekende voor de tekst van deze wandeling en zij verzorgt dan ook een korte inleiding voorafgaand aan de kerstwandeling. 

Schuilkerken
Vervolgens vertrekken de wandelaars met gids voor de kerstwandeling door Groningen. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan de (verdwenen) schuilkerken. Maar toch valt er voor de geïnteresseerde wandelaar nog heel wat te ontdekken en sfeer te proeven. De gidsen hebben zich verdiept in deze boeiende, minder bekende periode uit de Groningse geschiedenis en zullen er tijdens de wandeling over vertellen. 

Kerstconcert
Aansluitend aan deze kerstwandeling is er om 16.15 uur een kerstconcert door het Barokensemble, Blokfluitensemble en Vocaal Ensemble van de Muziekschool (VRIJDAG) onder leiding van Jankees Braaksma. Op het programma staan werken van onder andere Schein, Torelli, Praetorius, Pärt  en Lauridsen. Dit concert kan ook apart bezocht worden.

Deuren open: 13.30 uur
Aanvang programma: 14.00 uur 
Einde wandeling: 15.45 uur in de Remonstrantse kerk
15.45 uur - 16.15 uur; Tijd voor een hapje en een drankje
Start concert: 16.15 uur 
Einde programma: 17.00 uur 
Prijs: € 8,- (donateurs Stichting Oude Groninger Kerken € 5,-)                                                
Opgave: info@groningerkerken.nl of 050-3123569 Opgeven kan tot en met dinsdag 22 december.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen