Agenda

naar overzicht

Kleintje Cultuur: Bouwwerk

Een kerk bouwen: hoe werkt dat eigenlijk?

Zondag 23 november is het weer tijd voor Kleintje Cultuur in de kerk van Leegkerk, een gezellige culturele zondagmiddag voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Deze editie van Kleintje Cultuur staat in het teken van bouwen, kinderen leren deze middag van alles over hoe een kerk ooit is gebouwd.

De kerk van Leegkerk is bijna acht eeuwen geleden gebouwd van bakstenen. Toen hield men dus ook al van bouwen. Kinderen kunnen aan de slag met allerlei leuke opdrachten rondom het bouwwerk dat een kerk is. Ook is er Lego en Kapla aanwezig om zelf een grote kerk mee te bouwen!

Kleintje Cultuur
Bijzondere Locaties Groningen organiseert naast de gewone culturele zondagen in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken ook culturele zondagen in Leegkerk voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Tijdens deze middagen kunnen kinderen kennismaken met een zeer uiteenlopend cultureel aanbod.

De entree voor Kleintje Cultuur is gratis.
Aanvang: 14.00 uur (daarna sluiten de deuren)
Einde: 16.00 uur

Ook een andere Kleintje Cultuur bezoeken? De laatste zondagmiddag in de serie is op zondag 7 december: VRIJDAG op zondag

De kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. De kerk wordt tegenwoordig gebruikt voor diverse culturele evenementen. Op deze manier wordt de kerk volop gebruikt en in stand gehouden voor latere generaties. 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen