Agenda

naar overzicht

Karl Ove Knausgård in de Der Aa-kerk - OOK EXTRA KAARTEN UITVERKOCHT

Foto: André Løyning Foto: André Løyning

Literair project

Zondagavond 17 januari is er in de Der Aa-kerk een avond rond en met de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. De kaarten voor deze avond zijn inmiddels uitverkocht. 

Knausgård wordt deze avond geïnterviewd door Kester Freriks, waarbij er wordt ingegaan op zijn zesdelige romancyclus/autobiografie Mijn Strijd. Ook worden vragen vanuit het publiek beantwoord. De avond wordt omlijst met muziek, waaronder opnames van Knausgårds eigen band Lemen

Mijn Strijd
De Mijn strijd-reeks is een ongekend literair project van zes boeken, waarin Karl Ove Knausgård onverholen over zichzelf en zijn familie schrijft. Zijn werk roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten. Als nooit tevoren waardeert hij daarom zijn vrouw Linda, bij wie hij veel steun vindt. Maar juist zij, met haar bipolaire stoornis, lijdt sterk onder de gevolgen van zijn literaire ambities. Had hij dit ervoor over? Knausgård schrijft op ontroerende wijze over identiteit, menselijkheid, literatuur, kunst, geschiedenis, en wijdt een essayistisch intermezzo aan Het Kwaad. Doordat hij telkens het verstand voorbijgaat, op zoek naar de emotie, laat zijn werk niemand onberoerd.

Het langverwachte laatste deel van de Mijn strijd-reeks is het boek Vrouw: een krachtig slot van een ongeëvenaard project in de hedendaagse literatuur.

Ook de extra kaarten voor deze avond zijn uitverkocht

Inloop 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur

Deze avond wordt georganiseerd door: De Culturele Onderneming, Paula Stevens en Bijzondere Locaties Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van De Culturele Onderneming.  

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen