Agenda

naar overzicht

Korenmanifestatie Focus op Vocaal

Optredens van zeven koren

Zaterdag 14 november organiseert de KCZB-Regio Noord in de Der Aa-kerk een korenmanifestatie onder de naam Focus op Vocaal. KCZB is de grootste belangenorganisatie voor koren in Nederland.

Het is een korenmanifestatie voor gemengde koren, vrouwen- en mannenkoren waar een wedstrijdelement in zit en waaraan koren van verschillende niveaus (basis, midden en hoog) kunnen deelnemen.

Totaal zeven koren van verschillende niveaus gaan deze avond de competitie met elkaar aan. Een deskundige jury beoordeelt de optredens van de koren. Elk koor krijgt vijftien minuten de tijd om zich van haar beste kant te laten zien. De koren brengen een verplicht muziekstuk ten gehore en daarnaast een selectie uit hun bestaande repertoire. De jury bepaalt welke koren in de prijzen vallen.

De jury bestaat uit:
- Susanna Veerman (Apeldoorn): uitvoerend musicus koordirectie en orgel. En afgestudeerd voor het hoofdvak kerkmuziek cantor en organist.
- Arno Vree (Arnhem): studeerde koordirectie en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en the University of Reading.
- Frank Hameleers (Vogelenzang): studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam.

Entree: € 3,50

 

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen