Agenda

naar overzicht

Kousbroek in de Der Aa-kerk: Marja Pruis

Aai poes, aai poes, stoute poes

Kousbroekessay door Marja Pruis en gesprek met Stine Jensen - Over literair sadisme

Schrijfster en literatuurcritica Marja Pruis (1959)  is een veelzijdig auteur, die in haar geestigheid en scherpte een grote verwantschap vertoont met Rudy Kousbroek. Ze ontving lof voor zowel haar romans als haar essays. Haar essaybundel Kus me, straf me (2010) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 2013 won ze er de Jan Hanlo Essayprijs mee.

Filosofe, schrijfster en programmamaakster Stine Jensen (1972) schreef net als Pruis romans en essays en heeft bovendien de gave om in haar interviews (Human & VPRO) het persoonlijke aan diepgang te verbinden.

Rudy Kousbroek (1929-2010) was een van de grootste essayisten in ons taalgebied. In 1975 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor essays. Hij was eredoctor in de filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het Kousbroekessay is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds om hedendaagse essayisten te stimuleren het genre levend te houden en te vernieuwen.

Kousbroek in de Der Aa-kerk wordt georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming in samenwerking met Trouw.

Entree € 10,- / € 7,50 (studenten en lezers van Trouw, op vertoon van studentenkaart/bon uit de Trouw).
Kaarten zijn rechtsboven op deze pagina verkrijgbaar. En bij Boekhandel Van der Velde en Het Hanze Huis (Akerkhof, noordzijde).

Kousbroek in de Der Aa-kerk is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen