Agenda

naar overzicht

Zeventien | 17: Lacrimosa or 13 Magic Songs

20:00 - € 12,50

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Routebeschrijving

Shapeshift ensemble

In het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december presenteert Prime in de Der Aa-kerk een muziekinstallatie en drie concerten.

Lacrimosa
Zaterdag 9 december is er een uitvoering van Lacrimosa door het uit zeven violisten bestaande ensemble Shapeshift. Lacrimosa is een eigentijds requiem, een dodenmis die vrede en verzoening brengt, van de jonge componist Maxim Shalygin. Voor Shalygin is het Lacrimosa - het gebed om verlossing voor de zondaars - het mooiste deel van elk requiem. Shalygins eigen Lacrimosa bestaat uit dertien delen, die deels wel, maar deels ook niet een religieuze lading lijken te hebben. Hij zegt over het stuk: "Met dit werk treed ik in een creatieve dialoog, niet alleen met componisten maar ook met geestverwante regisseurs voor wie het thema van de Apocalyps dierbaar was: Ingmar Bergman, Andrej Tarkovski en Lars von Trier."

Getalenteerde solisten
Shapeshift is een flexibel ensemble, zowel qua instrumentatie als qua diversiteit aan producties. Het ensemble werkt met de meest getalenteerde solisten van onze generatie, die avontuur en experiment met groot enthousiasme tegemoet treden. Ze zijn klassiek opgeleid, hebben ervaring met de muziek van de 20e en 21e eeuw en zetten zich in voor de uitvoering en promotie van eigentijdse kamermuziek. 

Bewegende lichtinstallatie
Centraal element tijdens het concert is de bewegende lichtinstallatie Onder de Kerstvloed die de Groninger mediakunstenaar Dennis Molema bedacht voor het koor van de Der Aa-kerk. Multimedia-instrumentalist Jan Klug maakt een soundscape waarin hij de klanken van de Groninger kerkklokken verwerkte, die als ‘alarm’ in 1717 werden geluid.

Entree: € 12,50 / € 7,50 (studenten en jongeren tot 18 jaar)
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meer informatie ove Shapeshift is hier te vinden.
Meer informatie over de kerstvloed van 1717 is hier te vinden.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen