Agenda

naar overzicht

Expositie Lammert Joustra in Klein Wetsinge

t/m 11:00 - 18:00 - Gratis

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

Routebeschrijving

Tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken

Van zondag 24 juli tot en met zondag 21 augustus is in de kerk van Klein Wetsinge een expositie met werken van Lammert Joustra te bezichtigen.

Docent tekenen
Lammert Joustra (1960) studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Hij heeft zich gespecialiseerd in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Naast zijn baan als docent tekenen is hij ook regelmatig nog druk aan de slag als beeldend kunstenaar. Zo schildert hij regelmatig met een groep kunstenaars portretten van dichters, muzikanten en kunstenaars. En op vrije momenten schildert hij graag buiten het landschap en de dieren. Schilderen 'plein air' bevalt hem het beste. Op eenzelfde manier boetseert hij zijn kleinplastieken (brons) met snelle toetsen. Met kunst probeert hij over te brengen wat hij interessant of gevoelig vindt. Als docent probeert hij zijn kennis over schetsen, compositie en kleur aan jonge mensen over te dragen.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze hebben hun sporen verdiend in Limburg, waar ze twintig jaar lang een restaurant hadden. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten. 

Dagelijks geopend
De kerk is dagelijks geopend. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, met onder andere broodjes, soep en salades. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken, van 11.00 uur tot 18.00 uur. 
Entree: gratis

NB: De kerk is gesloten tijdens besloten partijen. Zeker weten of de expositie toegankelijk is? Bel dan even van tevoren; 06 546 854 05.

Delen via

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    blgroningen

    Volgen